08 december, 2013

Tojástekercs lazaccal és sonkával


                          


Hüséges látogatója vagyok a Lumara bemutatóknak, így mindig tanulok valami új receptet, ezt is ott lestem el, nagyon egyszerü gyorsan elkészíthetö




Hozzávalók:  6 db tojás

                      20 dkg  natúr vajkrém, 

                      csipet só

Töltelék:    20 dkg zöldfüszeres vajkrém

                    10 dkg füstölt lazac

                 10 dkg gépsonka



Elömelegítem a sütöt 180 °C-ra.

A tojásokat a vajkrémmel és a sóval habosra felverem, mint ha rántotta akarna lenni, és egy sütöpapírral kibélelt tepsibe öntöm, 18-20 percig sütöm.

Még melegen megkenem a zöldfüszeres vajkrémmel és szétosztom rajta a lazac és sonka szeleteket, ezután feltekerem, mint a piskóta tekercset és hidegre teszem. Pár órával fogyasztás elött érdemes elkészíteni, hogy könnyebb legyen szeletelni, hideg tálakhoz, vagy csak úgy egy gyors vacsorának, pár szelet bagett hozzá, nagyon finom J
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Olgis írta...

Nagyon jó ötletet adtál. Kiváló vendégváró,előétel lehet és tápláló. Lehet még egy kis zöld levéllel is megbolondítani, vagy piros paprika csíkokkal, ami szeleteléskor dekoratív.