16 december, 2013
Gombácska linzer
Az alaprecept, mint a Champagner linzer, csak még is másképpen.
Hozzávalók:
37,5 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
3 csg. vaníliás cukor
18 dkg vaj vagy Rama, de a vaj jobb
1 csapott mokkáskanálnyi só
1 citrom reszelt héjja
6 db tojás sárgája
Töltelék: nutella
Bevonat kb. 5 dkg barna csoki
kb. 2 dkg fehér csoki
A hozzávalókból tésztát gyúrok, minimum egy órát hideg helyen pihentetem, és kb. 3 mm vastagságúra elnyújtom, a gombákat kiszúrom, sütöpapírral bélet tepsibe 175 fokon 10-12 percet
sütöm, mutatja magát, ha már kezd a széle barnulni, ki lehet venni.
Kihülés után nutellával összeragasztom öket, úgy, hogy a két lapocska alja összenézzen a töltelékkel, így mind a két oldal egyformán szép.
Kicsit pihentetem, hogy rendesen összeragadjanak, és a göz fölött felolvasztott csokiba mártom, majd ha az megszáradt, egy fagyasztó zacsiban felolvasztom a mikróban a fehér csokit, picike lyukat vágok a zacsi csücskén, és bepöttyözöm öket.
Nekem nagyon tetszik ö a kedvenc linzerem.
Tárolása, ugyancsak, mint a többié, jól zárható dobozba, rétegesen.
Jó étvágyat kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése