16 december, 2013

Mézeskalács németesen (Lebkuchen)

 
 
Ez megint csak egy jellegzetes német mézeskalács, ami itt nagyon kedvelt.
 
Hozzávalók:                    (4 cm átméröjü ostyakorongnál kb. 110 db lesz)
 
Egységek grammban értendök!
  75 g kandírozott citromhéj
100 g kandírozott narancshéj
150 g mazsola
   1 dl rum, a felsoroltakat egy éjszakára rumba áztatom, lehet tovább is, és lehetöség szerint egy párszor összekavarni, hogy a rum mindenhol érje
 
100 g vajat
220 g cukorral
3  egész tojással habosra keverem
 
hozzáadok:
1,5 teáskanálnyi fahéjat
0,5 teáskanálnyi örölt szegfüszeget
2 teáskanálnyi kakaót,
1 teáskanálnyi mézeskalács füszerkeveréket, ezekkel jól elkeverem a tojáshabot,
majd  hozzáadok:
 
225 g örölt diót, mandulát, vagy mogyorós, vagy akár vegyesen is mehet,
190 g tejet
375 g lisztet, amibe elkeverek 1 csg. sütöport.
 
Ostyakorongokra halmozzom, kb. egy teáskanálnyi mennyiséget, 180 °C-os sütöben kb. 20 percig sütöm.
Kihülés után tejcsokis bevonóval bevontam, és díszítettem.
 
Azonnal fogyasztható, tárolása zár dobozban, zsírpapírral rétegezve.
 
                                                   Jó étvágyat kíván hozzá!
 
 
 

Nincsenek megjegyzések: