10 december, 2013
Mozart linzer
Hozzávalók kb. 90 db-hoz 4 cm átméröjü kiszúróval
40 dkg finomliszt
25 dkg vaj
12 dkg cukor
2 csg. vaníliáscukor
2 tojás sárgája
1 csg. citrom granulát (5 g) vagy 1 citrom reszelt héjja
töltelék: Sárgabarack lekvár
szóráshoz porcukor
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 1-2 órára hideg helyre teszem.
Kb. 3 mm vastagra nyújtom, kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 10-12 percet sütöm.
Minden 2.-nak a közepét kiszúrom.
Kihülés után sárgabarack lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.
Tárolása: szintén zsírpapír rétegek között, jól zárható dobozban.
Jót étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése