28 november, 2013

Majonézes burgonya saláta



Nem szívesen veszek bolti salátát, mert nem tudni mi van benne, aminek nem kellene benne lennie, így inkább magam készítem. Ez a saláta önmagában is fogyasztható, de nagyon jó kíséröje bármilyen rántott húsnak, vagy egybe sültnek, mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók:
                                1 kg burgonya héjában vagy egészben megfözve
                                6 db keményre fött tojás (1 a díszítéshez)

                                1 csomó friss zöldhagyma, vagy egy közepes fej vöröshagyma
                                2 EK mustár
                                1 dl tejföl
                                1 dl kész majonéz
                                  Só, bors

A tojásokat 9-10 perc alatt keményre fözöm, majd megpucolom,  felkockázom, a hagymát szintén.

A burgonyát vagy héjában, vagy anélkül puhára fözzöm, de ne föjjön szét, még melegen felvágom kockára egy nagy tálba teszem, hogy legyen helyem összekeverni majd.

A tejföl , a mustárt, a majonézzel és a füszerekkel elkeverem, a tojást és a hagymát a burgonyához adom és  ezt az egészet jól összekeverem, ha kell még utána ízesítem sóval, borssal, 3-4 órára hidegre teszem, vagy elözö este már elkészítem.

Köretnek, vagy csak úgy fogyasztható.
Jó étvágyat kíván hozzá!

Nincsenek megjegyzések: