10 december, 2013
Champagner Linzer
Hozzávalók:
37,5 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
3 csg. vaníliás cukor
18 dkg vaj vagy Rama, de a vaj jobb
1 csapott mokkáskanálnyi só
1 citrom reszelt héjja
6 db tojás sárgája
Töltelék: 15 dkg fehér csoki,
4 dkg vaj,
4 dkg porcukor,
4 evökanálnyi fehér pezsgö
1 evökanálnyi citromlé
Díszítéshez 6-8 dkg fehér csoki
1.A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, majd minimum egy órára hidegre tesszem.
2. A töltelékhez a fehércsokit göz fölött felolvasztom, hagyom kicsit hülni és hozzákeverem a többi hozzávalót, csomómentes selymes krémet kapok, amit hidegre teszek, hogy egy kicsit megdermedjen.
3.2-3 mm vastagságúra nyújtom, és egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrom, sütöpapírral bélelt tepsiben 180°C-on sütöm 8-10 percig, Ha már kezd barnulni a széle ki kell venni.
4. Ha kihült a tésztám megtöltöm a krémmel.
5. A fehércsokit egy fagyasztós zacsiban a mikróban lassan felolvasztom, és egy pici lyukat vágok a sarkán, azzal díszitem a kis linezerek tetejét. Sokáig eláll, persze, ha marad belöle, zsírpapírral bélelt dobozokba tartom, és a sorok közé is teszek papírt.
Jó étvágyat kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése