16 december, 2013

Csokis ostya

Egy pár éve ettem elöször ezt a Barátnömnél, azóta nekem is muszáj elkészíteni, mert egyszerüen ízlik, biztos nem kalória szegény, nade egyszer van egy évben Karácsony,
mert csak ilyenkor csinálom.

Hozzávalók: 30-33 db ostyalap 10x14,5 cm-es lapok
Krémhez: 12,5 dkg vaj
                 25 dkg kókusz zsír
                 30 dkg étcsokis tortabevonó ezeket göz fölött összeolvasztom,

2 egész tojást
2 tojás sárgáját
20 dkg porcukrot
2 csg. vaníliás cukorot és
1 ampulla rumaromát habosra keverek

A göz fölött felolvaszott csokimasszát hagyom egy kicsit hülni, majd a felvert tojással egynemüvé keverem.

A  3 db ostyalapot egy nagy darab alufóliára teszek és megkenem a csokis krémmel, kicsit folyós, de úgy tud rendesen terülni. Ezt rétegezem, közben mindig igazgatom, hogy az ostyalapok ne csúszkáljanak el, majd jó szorosan becsomagolom az alufóliába, és hidegre teszem, hogy megszilárduljon. Esetleg érdemes rápakolni 1-2 kg nehezéket, hogy jól összenyomódjon, én most nem tettem, mert úgy éreztem, hogy akkor kinyomom az összes krémet közüle, és így is nagyon szépen összeállt.
Tetszés szerint szeletelhetö, vagy kocka vagy rombusz alakúra, mindig csak annyit vágom fel belöle, amennyit a tányérra rakok, és persze továbbra is hüvös helyen tárolom, mert nagyon gyorsan olvad.

Jó étvágyat kíván hozzá!
Rezept auf Deutsch

Schoko Oblaten


Zutaten:
125 g Butter
250 g Palmin (Kokosfett)
300 g Blockschokolade
Diese 3 zutaten über dampf schmelzen lassen, etwas abkühlen lassen  (10 Min.)
2 Eier
2 Eidotter
200 g Puderzucker
2 P. Vanillezucker
1 kleine Rum Aroma
 und 30-33 Oblaten 10 x 14,5 cm
Diese zutaten auch zusammen mischen, und schaumig rühren, dann alles in Schoko-masse geben, etwas abkühlen lassen, es wird immer dickflüssiger.



3 Oblaten auf ein großes Stück Alufolie eng nebeneinander legen, dann kommt Schokoladencreme drauf, dann Oblaten bis alles „aufgebraucht“ wird.
Zum Schluss kommt Oblaten, und eng in der Alufolie einwickeln, kalt stellen (über Nacht).
Kann etwas Gewicht drauf legen, aber muss nicht sein.
Immer nur so viel aufschneiden, was auf Teller kommt.

Gutes Gelingen wünscht! 


               

Nincsenek megjegyzések: