mert csak ilyenkor csinálom.
Hozzávalók: 30-33 db ostyalap 10x14,5 cm-es lapok
Krémhez: 12,5 dkg vaj
25 dkg kókusz zsír
30 dkg étcsokis tortabevonó ezeket göz fölött összeolvasztom,
2 egész tojást
2 tojás sárgáját
20 dkg porcukrot
2 csg. vaníliás cukorot és
1 ampulla rumaromát habosra keverek
A göz fölött felolvaszott csokimasszát hagyom egy kicsit hülni, majd a felvert tojással egynemüvé keverem.
A 3 db ostyalapot egy nagy darab alufóliára teszek és megkenem a csokis krémmel, kicsit folyós, de úgy tud rendesen terülni. Ezt rétegezem, közben mindig igazgatom, hogy az ostyalapok ne csúszkáljanak el, majd jó szorosan becsomagolom az alufóliába, és hidegre teszem, hogy megszilárduljon. Esetleg érdemes rápakolni 1-2 kg nehezéket, hogy jól összenyomódjon, én most nem tettem, mert úgy éreztem, hogy akkor kinyomom az összes krémet közüle, és így is nagyon szépen összeállt.
Tetszés szerint szeletelhetö, vagy kocka vagy rombusz alakúra, mindig csak annyit vágom fel belöle, amennyit a tányérra rakok, és persze továbbra is hüvös helyen tárolom, mert nagyon gyorsan olvad.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Rezept auf Deutsch
Schoko Oblaten
Zutaten:
125 g Butter
250 g Palmin
(Kokosfett)
300 g
Blockschokolade
Diese 3
zutaten über dampf schmelzen lassen, etwas abkühlen lassen (10 Min.)
2 Eier
2 Eidotter
200 g
Puderzucker
2 P. Vanillezucker
1 kleine Rum
Aroma
und 30-33 Oblaten 10 x 14,5 cm
Diese
zutaten auch zusammen mischen, und schaumig rühren, dann alles in Schoko-masse
geben, etwas abkühlen lassen, es wird immer dickflüssiger.
3 Oblaten auf
ein großes Stück Alufolie eng nebeneinander legen, dann kommt Schokoladencreme drauf,
dann Oblaten bis alles „aufgebraucht“ wird.
Zum Schluss
kommt Oblaten, und eng in der Alufolie einwickeln, kalt stellen (über Nacht).
Kann etwas Gewicht drauf legen, aber muss
nicht sein.
Immer nur so
viel aufschneiden, was auf Teller kommt.
Gutes Gelingen wünscht!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése