16 december, 2013

Szivecske linzer



Hozzávalók: (kb. 50 db-hoz)

                     15 dkg vaj
                     12,5 dkg cukor
                     12,5 dkg örölt mandula, mogyoró, vagy dió
                     20 dkg finomliszt
                       1 késhegynyi sütöpor
                       1 késhegynyi fahéj (elhagyható)
                       1 tojás sárgája

Töltelék: eperlekvár, vagy bármilyen, ami otthon van.
Szóráshoz porcukor

A hozzávalókat összegyúrom és hideg helyre teszem minimum 1 órát, majd 3 mm vastaságúra nyújtom, kiszúrom és sütöpapírral bélelt tepsiben teszem, 175 °C-on, kb. 10 perc alatt készre sütöm.

Kihülés után lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.

Tárolás ugyancsak jól zárható dobozban, zsírpapírral vagy alufóliával rétegesen.

Jó étvágyat kíván hozzá!


Nincsenek megjegyzések: