Hozzávalók: (kb. 50 db-hoz)
15 dkg vaj
12,5 dkg cukor
12,5 dkg örölt mandula, mogyoró, vagy dió
20 dkg finomliszt
1 késhegynyi sütöpor
1 késhegynyi fahéj (elhagyható)
1 tojás sárgája
Töltelék: eperlekvár, vagy bármilyen, ami otthon van.
Szóráshoz porcukor
A hozzávalókat összegyúrom és hideg helyre teszem minimum 1 órát, majd 3 mm vastaságúra nyújtom, kiszúrom és sütöpapírral bélelt tepsiben teszem, 175 °C-on, kb. 10 perc alatt készre sütöm.
Kihülés után lekvárral összeragasztom öket, és porcukorral megszórom.
Tárolás ugyancsak jól zárható dobozban, zsírpapírral vagy alufóliával rétegesen.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése