Ez megint csak Jennim egyik kedvence, kicsit macerás, de megcsinálom neki :)
Hozzávalók: kb. 80 db-hoz
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
2 csg. vaníliás cukor
12 dkg vaj vagy Rama, de a vaj jobb
1 csapott mokkáskanálnyi só
1 citrom reszelt héjja
4 db tojás sárgája
A marcipán krémhez: 40 dkg marcipán (Rohmasse pl. Aldiból)
7,5 dkg porcukor
1 egész tojás
2 db tojás fehérje
3-4 evökanálnyi lekvár a díszíteshez.
A hozzávalókból tésztát gyúrok és min. 2 órára hüvösre teszem pihenni.
A marcipánt késés turmixban összekeverem a porcukorral és hozzáteszem a tojást és a tojás fehérjét (nem kell habbá verni) egynemü masszává kavarom és habzsákba töltöm.
A tésztát kb. 3-4 mm vastagra nyújtom, 3,5-4 cm átméröjü pogácsa vagy Linzer szaggatóval kiszúrom, és a marcipán masszával díszítem, majd 175 fokos sütöben 12-14 percig sütöm, amikor a marcipán egy picit kezd barnulni akkor lesz jó :)
A lekvárt mikróban kicsit felmelegítem és még a meleg linzerekre gyorsan elosztom, így szépen belesimul a helyére.
Tárolása szintén jól zárható dobozban rétegesen, tárolása max. 2 hét, mert a marcipán hajlamos a penészedésre, ezért inkább mindig röviddel Karácsony elött sütöm, nehogy kellemetlen meglepetés érjen, mikor kibontom a dobozt.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése