Karácsony elött vendégségben voltunk ott kóstolhattam meg ezt a nagyszerü tortát, aminek a receptjét rögtön hoztam is haza magammal.
Az eredeti recept szerint egy esélytelen piskótalapot kellett volna sütni, amit persze én meg is sütöttem, azóta is a fagyasztóban lapul. Már a hozzávalóknál gyanús volt, hogy ebböl nem lesz semmi, nade így jártam. Kénytelen voltam jól bevált piskóta receptem szerint sütni még egy 2. lapot.
Hozzávalók a piskótához:
3 tojás
75 g cukor
75 g lisztet
és egy csapott teáskanál sütöport
a tojásokat nem kell szétválasztani, de ezért minimum 3 percig folyamatosan az elektromos habverö 2 fokozatán habbá felverni, a lisztet és a sütöport átszitáljuk és összekeverjük, majd ezt óvatosan a tojáshabhoz adjuk.
Elömelegített sütöben 190 °C-on, alsó-felsö fütéssel,
légkeverésnél 160 °C kb. 18-20 percig sütjük, rácsra téve hagyjuk kihülni.
A krémhez: 4 dl tejszínt
2 csg. habfixáló
2 csg, vaníliás cukor
4 dl tejfölt
4 evökanál dzsemfix-el (1:1) összekeverünk.
1-2 csg. Windbeutel (Mini képviselöfánk, fagyasztott)
A tejszínt a habfixálóval és vaníliás cukorral habbá verjük, a tejföl a dzsemfix cukorral elkeverjük, majd a felvert tejszínnel összekeverjük, a piskótát tortagyürüvel körülvenni és a krém felét rákenni, a "Windbeutel"-okat, azaz képviselöfánkokat szépen elosztani a krémen, majd a krém másik felével betakarni, ezt így letakarva éjszakára hütöbe tenni, vagy ki a hidegre. Reggel teleraktam kiolvasztott málnával vagy ha van, akkor friss, 2 csg. tortazselét a tasakon levö leírás szerint elkészítettem 3 evökanál cukorral ezzel bevonom a gyümölcsöt 1-2 órát hagyjuk állni, és a délutáni kávéhoz kész is van. hmm finom!
2 megjegyzés:
Katám!
Profi a blogod. Ennyi különlegesség, ez már majdnem honlap.
Ez a torta meg mesés.Máskor is benézek.
Köszönöm Olgi néni, igyekszem, hogy változatos legyen, de még nagyon az elején járok!
Megjegyzés küldése