Szeretem az ilyen egytálas életeleket, föleg azért, mert elkészítem és csak bedugom a sütöbe, közben tudok mással fogalkozni, csak az idöt kell néznem.
Gyorsan elökészíthetö, amit legtöbbször reggel ejtek meg még munkába mentet elött, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy be is tudom tenni már a sütöbe, beállítom a kisokost, hogy mikor legyen kész, és mire jövünk haza, már vár a kész ebéd.
Hozzávalók: 3 személyre:
3 db pulykaszárny középsö része
kb. 10-12 db buronya közepes méretü,
de lehet kevesebb is.
2 fej hagyma, esetleg 3-4 cikk fokhagyma
Füszerek: só, bors, delikát, fokhagymagranulát,
pirospaprika
5 Evökanál étolaj a hús pácolásához
2-3 Evökanál étolaj a formához, vagy vaj
1. A húst elöszeretettel füszerezem már elözö nap, hogy a füszerek jól átjárják a húst.
2. A hús alsó részét egy kicsit felvágom, hogy a füszerek oda is bekerüljenek,
3. Befüszerezem a húst és hozzáöntöm az olajat, egy olyan edénybe teszem, amit le tudok fedni (böségesen el vagyok látva Tupperware edényekkel, így könnyü a dolgom( *_* ).
4. Szóval, ahogy az olajat ráönöm, lefedem és összerázom az olajjal és a füszerekkel a húst, aztán hütöbe teszem éjszakára.
5. Másnap az szükséges krumplikat meghámozom, megmosom, és bevagdosom, úgy 2/3 részig, hogy egyben maradjon a krumplikám, ne essen szét.
6. Egy tüzállóformát kikenek vajjal, vagy olajjal, belerakom a krumplikat és a két fej hagymát karikára vágva, esetleg pár cikk fokhagymát.
7. Erre teszem a húsokat, ami a pácolásból visszamaradt füszeres olaj azzal meglocsolom a krumplikat és kb. 2 dl vizet öntök alá, letakarom és így megy a sütöbe.
8. Hagytam kb. 1,5 órát lefedve 180 °C-on és még 20 percet fedél nélkül, és feltekertem 200 °C-ra, hogy szép piros legyen.
Bár milyen savanyúság és kompót ehetö hozzá ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése