28 március, 2013

Pulykacomb egyben sütve

Szeretek ilyen egyben sülteket csinálni, mert elöre el lehet készíteni és csak rá kell néha nézni, mellette tudom csinálni a többi dolgomat.
 
 Hozzávalók: kb 1,5 kg pulykacomb
                     2-3 db sárgarépa
                     2-3 db petrezselyemgyökér
                     1 kis darab zeller
                     2-3 fej vöröshagyma
                     2-3 cikk fokhagyma
                     só, bors, ételízesítö, örölt kömény, fokhagyma granulát
                     2-3 dl víz,
                     Liszt vagy keményítö a húslé sürítéséhez

1. A húst mindig elözö nap készítem el, hogy a füszerek jól átjárják, sokkal finomabb így.
2.A pulykacombot kicsontolom és úgy széthajtva befüszerezem, sóval, borssal, ételízesítövel, örölt köménnyel és fokhagymagranuláttal
3. Feltekerem a húst, úgy hogy mindenhol a börös része legyen kívül és horgoló cérnával összekötöm
                                    
4. Ez így áll egy éjszakát, másnap a zöldségeket megpucolom és durva darbokra vágom a hús mellé rakom és felöntöm vízzel, még füszerekkel utánaízesítem, 180°C-os sütöben lefedve sütöm, azaz párolom kb. 1,5 órát, akkor kiveszem a levéböl és szép pirosra sütöm kb. 20 perc alatt a höt feltekerem 200-210 fokra.
                                     
5. A húsléböl kiszedem a zöldségeket, és besürítem, vagy liszttel, vagy pedig keményítövel, pontos mennyiséget nem tudok írni, mert ez a lé mennyiségétöl függ, ezt egyszer felrottyantom. A húst éles késsel felszeletelem a sárgarépát, zellert, és petrezselyemgyökeret a hús mellé teszem és a szósszal felöntöm.
Párolt savanyúkáposztával és Knédlivel tálalom, ha erre nincs elég idö, akkor valamilyen tésztával, vagy fött burgonyával.

Jó étvágyat kívánok hozzá!






Nincsenek megjegyzések: