Hozzávalók: kb 1,5 kg pulykacomb
2-3 db sárgarépa
2-3 db petrezselyemgyökér
1 kis darab zeller
2-3 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
só, bors, ételízesítö, örölt kömény, fokhagyma granulát
2-3 dl víz,
Liszt vagy keményítö a húslé sürítéséhez
1. A húst mindig elözö nap készítem el, hogy a füszerek jól átjárják, sokkal finomabb így.
2.A pulykacombot kicsontolom és úgy széthajtva befüszerezem, sóval, borssal, ételízesítövel, örölt köménnyel és fokhagymagranuláttal
3. Feltekerem a húst, úgy hogy mindenhol a börös része legyen kívül és horgoló cérnával összekötöm
4. Ez így áll egy éjszakát, másnap a zöldségeket megpucolom és durva darbokra vágom a hús mellé rakom és felöntöm vízzel, még füszerekkel utánaízesítem, 180°C-os sütöben lefedve sütöm, azaz párolom kb. 1,5 órát, akkor kiveszem a levéböl és szép pirosra sütöm kb. 20 perc alatt a höt feltekerem 200-210 fokra.
5. A húsléböl kiszedem a zöldségeket, és besürítem, vagy liszttel, vagy pedig keményítövel, pontos mennyiséget nem tudok írni, mert ez a lé mennyiségétöl függ, ezt egyszer felrottyantom. A húst éles késsel felszeletelem a sárgarépát, zellert, és petrezselyemgyökeret a hús mellé teszem és a szósszal felöntöm.
Párolt savanyúkáposztával és Knédlivel tálalom, ha erre nincs elég idö, akkor valamilyen tésztával, vagy fött burgonyával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése