25 március, 2013
Csalamádé
Sikerült a minap új káposztát vennem, ebböl csak csalmádé lehet, így a hétvégén össze is hoztam.
Hozzávalók: igazából nem mértem pontosan, a káposzta egy közepes
nagyságú fej volt,
ahhoz jött 6 db befözö ubi, ha nincs akkor
1-2 kígyó uborka mérettöl függöen
5-6 közepes fej vöröshagyma
4-5 db zöldpaprika,
vagy TV paprika esetleg 1 db piros, a színe végett.
Mindez összesen 2,5 kg lett legyaluva.
Kicsit átforgattam a kezemmel, hogy mindenböl legyen, mindenhol.
Ezután elkészítettem a füszereket hozzá recept innét, de egy picit változtattam rajta, egyrészt az enyém kevesebb mennyiség és szalicilem az nincs, így natriumbenzonátot tettem bele.
18 dkg cukor
1,5 ek só
1/2 tk őrölt bors
1/2 tk őrölt kömény
1/2 tk nátrium benzonát
1/2 tk borkén
2,5 dl 10 %-os ecet
1 ek mustármag
1 ek Koriander
a magokat én egy tüllbe csomagolom és a közepébe teszem, hogy ellepje a leve, ki tud akkor is ázni az íze, de nem tudom elviselni, ha a magra ráharapok.
Ezeket összekeverem és a zöldségekre öntöm, megint átforgatom, 2 napig hagyom így állni és közben egy párszor átforgatom, üvegekbe rakom, vagy pedig egy nagyobb edénybe.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése