A brokkoli köztudottan egészséges zöldség, nálunk gyakran megfordul az étlapon, vagy krémlevest fözök belöle, vagy csak párolva hús mellé, most pedig csöben sütve tésztával köretnek.
Hozzávalók, 3-4 személyre:
1/2 kg brokkoli rózsáira szedve, a szára nem kell hozzá
15 dkg köretnek való tészta ízlés szerint
Bechamel mártás:
5 dkg vaj
2 evökanál liszt
2 dl tej
3 dl víz
só, fehér bors, szerecsendió
kevés metélöhagyma és petrezselyem levél apróra vágva.
A tetejére: 1 db mozarella sajt, és 5 dkg reszelt sajt és szeletelt mandula (aki szereti)
A brokkolit rózsáira szedem és forrásban levö sós vízben 3-4 percig fözöm, majd leszüröm.
Egy tüzálló tálat kikenek vajjal, ebbe jön a száraz tészta (nem kell elöfözni!!!!)
erre szépen elosztom a brokkoli rózsákat, a mozarellát felszeletelem és elosztom a tetején.
A sütöt elömelegítem 200 °C-ra (alsó-felsö fütés)
A mártáshoz felmelegítem a vajat és a liszttel nagyon halvány rántást készítek, lassan felengedem a tejjel és a vízzel, csomómentes legyen, beleteszem a füszereket, ez az egész viszonylag híg állagú lesz, de ez nem baj, ugyanis a tészta majd magába fogja szívni, ráöntöm a brokkolira és megszórom a reszelt sajttal. 15 percig lefedve és utána 20 percig tetö nélkül sütöm, addig elkészíthetö hozzá akár rántott hús, én most ilyen kicsi grill kolbászkákat sütöttem hozzá.
Jó étvágyat kíván!
2 megjegyzés:
Én is valami hasonlót sütöttem, csak tettem még bele vagyis rá,kukorica konzervet, gombát és a brokkolit. Meg persze a bechamel-t. Kicsit elsóztam, de majd sok folyadékot iszunk utána :D
Megjegyzés küldése