01 március, 2013

Piskóta tekercs gyorsan és egyszerüen



A Lányom a 6. osztályban háztartási ismereteket is tanult, ö hozta nekem ezt a receptet, legtöbbször ö készíti, mert ezt már ö is tudja.

Hozzávalók:  5 db tojás
                    12,5 dkg cukor
                      1 csg. vaníliás cukor

                    12,5 dkg finom liszt
                      1 púpozott teáskanál sütöpor


Töltelék: sárgabarack lekvár, de lehet más is, ízlés dolga

1. Egy a sütöbe passzoló nagy tepsit kibélelünk sütöpapírral.

2. A sütöt elömelegítjük 180 fok légkeveréssel, ha nincs 200 fok alsó-felsö fütés.

3. A tojásokat nem kell szétválasztani, hanem a cukorral és vaníliás cukorral kb. 4-5 percig nagyon habosra felverjük. (fontos, hogy betartsuk, mert akkor lesz szép magas és laza szerkezetü a piskótánk)

4. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sütöporral ezt óvatosan hozzáadjuk a tojáshabhoz.

5. 10 percig sütjük

6. Egy konyharuhát meghintünk porcukorral és erre borítjuk a piskótát, a sütöpapírt   vizes szivaccsal áttöröljük, mintha le akarnák takarítani valamitöl, így könnyebben le tudjuk húzni a piskótáról.

7. Ügyesen feltekerjük, de ne túl feszesen, mert akkor reped, majd azonnal vissza kitekerem és a konyha ruha nélkül tekerem vissza, így hagyom kihülni, és már nem muszáj a konyharuhát rajta hagyni.

8. Óvatosan széthajtom a piskótát és megkenem viszonylag vastagon
    sárgabarack lekvárral,  kívülröl megszórom porcukorral.

Másfajta töltelékkel is finom, nekünk ez a kedvencünk!

Jó nassolást kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések: