A Lányom a 6. osztályban háztartási ismereteket is tanult, ö hozta nekem ezt a receptet, legtöbbször ö készíti, mert ezt már ö is tudja.
Hozzávalók: 5 db tojás
12,5 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
12,5 dkg finom liszt
1 púpozott teáskanál sütöpor
1. Egy a sütöbe passzoló nagy tepsit kibélelünk sütöpapírral.
2. A sütöt elömelegítjük 180 fok légkeveréssel, ha nincs 200 fok alsó-felsö fütés.
3. A tojásokat nem kell szétválasztani, hanem a cukorral és vaníliás cukorral kb. 4-5 percig nagyon habosra felverjük. (fontos, hogy betartsuk, mert akkor lesz szép magas és laza szerkezetü a piskótánk)
4. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sütöporral ezt óvatosan hozzáadjuk a tojáshabhoz.
5. 10 percig sütjük
6. Egy konyharuhát meghintünk porcukorral és erre borítjuk a piskótát, a sütöpapírt vizes szivaccsal áttöröljük, mintha le akarnák takarítani valamitöl, így könnyebben le tudjuk húzni a piskótáról.
7. Ügyesen feltekerjük, de ne túl feszesen, mert akkor reped, majd azonnal vissza kitekerem és a konyha ruha nélkül tekerem vissza, így hagyom kihülni, és már nem muszáj a konyharuhát rajta hagyni.
8. Óvatosan széthajtom a piskótát és megkenem viszonylag vastagon
sárgabarack lekvárral, kívülröl megszórom porcukorral.
Másfajta töltelékkel is finom, nekünk ez a kedvencünk!
Jó nassolást kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése