Ez a recepet is már szinte családtag, nagyon régóta sütöm. Gondolom nem kell mondani, hogy a frissen sült pogácsa mindig kelendö.
2 db egész tojás
25 dkg vaj v. Rama
10 dkg reszelt rajt (trapista)
3 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
3 dkg friss élesztö
2 dl tejföl
1 tojás a kenéshez és reszelt sajt a szóráshoz.
1. Az élesztöt elmorzsoljuk a tejfölbe és utána az összes hozzávalókból tésztát gyúrunk, egy éjszakára hütöbe tesszük pihenni, ha nincs ennyi idönk, akkor egy délelött is elég.
2. Mikor kinyújtom egyszer meghajtogatom, mint a levelestésztát, hagyom kb. 10 percig pihenni, addig elkészítem a tojást, és a reszelt sajtot.
3. Elnyújtom a tésztát újnyi vastagra, vagy esetleg egy kicsit vastagabbra, késsel megvagdalom a tészta felületét elöször keresztben, majd hosszában, és kb. 4 cm átméröjü pogi szaggatóval, vagy pohárral szaggatom a pogácsát.
4. Megkenem a felvert tojással és megszórom sajttal, majd sütöpapírral kibélelet tepsibe rakom és hagyom 30-40 percig kelni, közben elömelegítem a sütöt 180-190 °C-ra.
Jó étvágyat a nasihoz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése