03 március, 2013
Epres puddingos torta
Mivel februárban itt (Németországban) már minden üzlet tele van eperrel és viszonylag olcsó, így a hétvégi süti eper torta lett.
Hozzávalók: 3 db egész tojás
7,5 dkg cukor
7,5 dkg liszt átszitálva
1 teáskanál sütöpor
A puddingkrémhez: 3 dl tej
1 csg. vaníliás Puddingpor
2-3 evö kanál cukor
5 dkg vaj
A tetejére : 1/2- 3/4 kg Eper
2 csg. Tortazselé
4 evökanál cukor
A puddingot a szokásos módon elkészítjük, csak a tej mennyiségünk kevesebb, hogy sürü krémünk legyen. Tüzröl levéve, azonnal hozzákeverem a vajat és egy folpack darabbal letakarom a tetejét, szépen rásimítom, hogy levegömentesen zárjon, így nem fog a puddingom bebörösödni, hagyom kihülni.
A sütöt elömelegítem 180 °C-ra, alsó felsö fütésre.
A piskótához habosra felverem a tojásokat (nem szétválasztva) a cukorral legalább 3-4 percig,
ezután hozzáadom az átszitált lisztet, amibe már belekeverem a sütöport. Óvatosan csomómentesre keverem. Kb. 18 percig sütöm, fogpiszkáló próba ajánlott, aztán hagyom ezt is hülni.
Az epreket elökészítem.
A piskótát félbe vágom, hogy két lapom legyen, a kihült puddingkrémmel megkenem, egy keveset hagyok, hogy a tetejére az eper alá is jusson. Befedem a 2. lappal a maradék krémet a tetejére, aztán megpakolom az eper darabokkal jó szorosan, akár két rétegben is, tortagyürüt teszek köré.
A tortazselét a leírás szerint elkészítem és ügyesen az eperre öntöm, aztán hideg helyre teszem tálalásig.
Tálaláskor tejszínhabot kap a tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése