Föleg azóta készülnek nálam ilyen krémlevesek, mióta megkaptam a kis csoda masinámat, a Thermomixemet, otthon Minikonyhaként ismert.
A receptet most úgy írom, hogy egyszerü konyhai eszközökkel is elkészíthetö legyen.
Hozzávalók 4-6 személyre (adagoktól függö)
60 dkg japán tök
1-2 db sárgarépa
2-3 db burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1-2 cikk fokhagyma
1,5 dl tejszín
2,5 dkg liszt
1 evökanál ételízesítö
1 teáskanál só
1/2 teáskanál örölt bors
6 dl víz
1-2 evökanál étolaj
1. A hagymát és fokhagymát kockára vágjuk, nem muszáj túl finomra, mert úgy is turmixolni fogjuk.
2. A sárgarépát és burgonyát meghámozzuk és késes turmixba nagyjából aprítjuk.
majd ezt is a késes turmix-szal aprítjuk. (nem kell meghámozni)
4. A hagymát üvegesre sütjük kevés olajon, hozzáadjuk az aprított tököt, répát és burgonyát, hozzáadjuk a 6 dl vizet, ételízesítöt, sót, borsot és újraforrástól számítva kb. 20-25 percig fözzük.
5. Botturmix-szal turmixolom, a tüzröl lehúzva, mert különben úgy fog blubogni, mint a Pudding.
6. A tejszínben elkevem a lisztet csomómentesre, és egy szürön keresztül a levesbe öntöm és lassú tüzön újra felforralom.
Pirított húsos szalonnával és tökmagolajjal tálalom.
Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése