26 május, 2014

Rebarbarás muffin


A múlt héten kétszer sütöttem meg ezt a muffint, mert olyan gyorsan elfogyott. Most van szezonja a rebararának, így jobbkor nem is találhattam volna ezt a receptet, nagyon egyszerü, amíg a sütö bemelegszik, szinte el lehet készíteni. A rebarbara savanykás íze, nagyon jól érvényesül az édestésztában.

Hozzávalók 12 db-hoz:

                                 35 dkg tisztított rebarbara, kockára vágva
                                   1 narancs reszelt héjja és leve
                                   2 db tojás
                                  75 ml étolaj
                                  10 dkg cukor
                                  1 evökanál vaníliás cukor
                                  1 csipet só
                                  12 dkg kefír, vagy joghurt
                                  25 dkg finomliszt
                                    1 csg. sütöpor
                                    + 2 evökanál cukor
                                    Muffinpapírok, vagy zsíradék a forma kikenéséhez
                                    Porcukor a szóráshoz

1. felkockázott rebarbarát összekeverem a 2 evökanál cukorral kb. 10 percet hagyom állni, addig elkészítem a tésztát.
2. A sütöt elömelegítem 190 fokra alsó-felsö fütéssel.
3. narancsot meleg vízzel lemosom, lereszelem a héjját és kicsavarom a levét, egy tálba öntöm, hozzáadom az olajat, a cukort, a sót, a tojást és a kefírt, vagy joghurtot, egynemüvé keverem.

4. lisztet és a sütöport összekeverem és átszitálom, majd a többihez keverem, a rebarbarát lecsepegtetem (a cukor hatására levet ereszt, de erre nincs szükségem, kiöntöm)
 majd a masszához keverem és muffinformába töltöm.

25-30 perc alatt készre sütöm.

Rácsra téve hagyom kihülni, porcukorral meghintve tálalom, de egy gombóc fagyit és tejszínhabot is el tudok képzelni vele :)
Jó étvágyat kíván hozzá!

Nincsenek megjegyzések: