26 május, 2014
Rebarbarás muffin
A múlt héten kétszer sütöttem meg ezt a muffint, mert olyan gyorsan elfogyott. Most van szezonja a rebararának, így jobbkor nem is találhattam volna ezt a receptet, nagyon egyszerü, amíg a sütö bemelegszik, szinte el lehet készíteni. A rebarbara savanykás íze, nagyon jól érvényesül az édestésztában.
Hozzávalók 12 db-hoz:
35 dkg tisztított rebarbara, kockára vágva
1 narancs reszelt héjja és leve
2 db tojás
75 ml étolaj
10 dkg cukor
1 evökanál vaníliás cukor
1 csipet só
12 dkg kefír, vagy joghurt
25 dkg finomliszt
1 csg. sütöpor
+ 2 evökanál cukor
Muffinpapírok, vagy zsíradék a forma kikenéséhez
Porcukor a szóráshoz
1. felkockázott rebarbarát összekeverem a 2 evökanál cukorral kb. 10 percet hagyom állni, addig elkészítem a tésztát.
2. A sütöt elömelegítem 190 fokra alsó-felsö fütéssel.
3. narancsot meleg vízzel lemosom, lereszelem a héjját és kicsavarom a levét, egy tálba öntöm, hozzáadom az olajat, a cukort, a sót, a tojást és a kefírt, vagy joghurtot, egynemüvé keverem.
4. lisztet és a sütöport összekeverem és átszitálom, majd a többihez keverem, a rebarbarát lecsepegtetem (a cukor hatására levet ereszt, de erre nincs szükségem, kiöntöm)
majd a masszához keverem és muffinformába töltöm.
25-30 perc alatt készre sütöm.
Rácsra téve hagyom kihülni, porcukorral meghintve tálalom, de egy gombóc fagyit és tejszínhabot is el tudok képzelni vele :)
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése