Maradt egy kevés rizsköretem, így gondoltam csinálok hozzá csirkemájat hagymásan.
Hozzávalók 2-3 személyre:
40-50 dkg csirkemáj
10 dkg sertés zsír
4-5 fej vöröshagyma (közepes)
2 cikk fokhagyma
1/2 dl fehér bor
Só, Bors, paprika, majoránna, delikát
annyi tej, hogy a májat ellepje
A májat letakarítom kicsit az inas részröl, ráöntöm a tejet, hagyom állni, míg elkészítem a többi hozzávalókat. (Reg-enor diétánál a tejbe áztatást el kell hagyni)
Ha szívvel van, akkor azt leveszem félreteszem, általában lefagyasztom és zúzával együtt megsütöm.
A hagymát karikákba vágom és egy kicsit szétszedem egymástól, a fokhagymát lereszelem, vagy áttöröm.
A zsírt egy lábasban felmelegítem, és beledobom a hagymát, addig sütöm, míg zsírjára sül, hozzáadom a fokhagymát és a bort, és befüszerezem, sóval, borssal, esetleg delikáttal és paprikával,
majd addig párolom míg újra visszasül a zsírjára (pár perc) ekkor hozzáadom a májat, lehet egészbe is hagyni a csirkemájat, vagy felcsíkozni, megszórom majoránnával és addig párolom, hogy a közepe még egy kicsit rózsaszín legyen, esetleg utána füszerezem, fedövel lefedem, így hagyom kb. 5-10 percet "pihenni".
Általában rizzsel tálalom, maradékot hidegen kenyérrel is el lehet fogyasztani.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése