13 május, 2014

Hagymás-majoránnás csirkemáj

Maradt egy kevés rizsköretem, így gondoltam csinálok hozzá csirkemájat hagymásan.

Hozzávalók 2-3 személyre:
                                 40-50 dkg csirkemáj
                                      10 dkg sertés zsír
                                     4-5 fej vöröshagyma (közepes)
                                        2 cikk fokhagyma
                                       1/2 dl fehér bor
                                       Só, Bors, paprika, majoránna, delikát
                                       annyi tej, hogy a májat ellepje

A májat letakarítom kicsit az inas részröl, ráöntöm a tejet, hagyom állni, míg elkészítem a többi hozzávalókat. (Reg-enor diétánál a tejbe áztatást el kell hagyni)
Ha szívvel van, akkor azt leveszem félreteszem, általában lefagyasztom és zúzával együtt megsütöm.
A hagymát karikákba vágom és egy kicsit szétszedem egymástól, a fokhagymát lereszelem, vagy áttöröm.
A zsírt egy lábasban felmelegítem, és beledobom a hagymát, addig sütöm, míg zsírjára sül, hozzáadom a fokhagymát és a bort, és befüszerezem, sóval, borssal, esetleg delikáttal és paprikával,
majd addig párolom míg újra visszasül a zsírjára (pár perc) ekkor hozzáadom a májat, lehet egészbe is hagyni a csirkemájat, vagy felcsíkozni, megszórom majoránnával és addig párolom, hogy a közepe még egy kicsit rózsaszín legyen, esetleg utána füszerezem, fedövel lefedem, így hagyom kb. 5-10 percet "pihenni".


Általában rizzsel tálalom, maradékot hidegen kenyérrel is el lehet fogyasztani.




Jó étvágyat kíván hozzá!




Nincsenek megjegyzések: