06 május, 2014
Halfilé fehérboros tejszínes szósszal
A változatosság kedvéért most nem saját fogású halat, hanem tengeri halfilét ebédeltünk, pikáns fehér boros tejszínes szósszal.
Hozzávalók: személyenként kb. 15 dkg halfilé (pangasius, nílusi sügér vagy hasonló)
nálam ma kb. 50 dkg volt.
só, bors, fokhagyma granulát
kb. 2 evökanálnyi liszt
1 kisebb fej vöröshagyma vagy mogyoróhagyma
1 nagy cikk fokhagyma
3 dl tejszín
1/2 dl száraz fehér bor
olaj, vagy kókuszzsír a sütéshez
1. A halfiléket borsozom és fokhagyma granuláttal megszórom, majd vékonyan liszttel is meghintem.
2. A hagymát apró kockára vágom, a fokhagymát hozzáreszelem.
3. Felhevítem az olajat és a halat hirtelen megsütöm mindkét oldalán, ahogy a képen látszik, átszedem óvatosan egy másik edénybe és fedö alatt melegen tartom öket.
4. A hagymát beledobom a visszamaradt zsiradékba, és ráöntök kb. fél dl vizet, ha ezt elfötte, akkor megszórom egy kevés liszttel, és lassan felengedem a tejszínnel, közben kevergetem és hozzáöntöm a fehérbort, felforralom és ízesítem sóval, borssal és fokhagymagranuláttal, esetleg tárkonnyal.
Az egész szószt átöntöm egy botturmixhoz használatos edénybe és összeturmixolom.
A halszeleteket visszarakom a lábasba, és ráöntöm a kész szószt, majd lassan összemelegítem.
Ma sárgarépás-gombás tésztával ettük, finom volt
Jó étvágyat kíván hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése