Kicsit kényeztetem magam német Anyák napja alkalmából
Hozzávalók: 5 db tojás
12,5 dkg cukor
12,5 dkg finomliszt
1 teáskanál sütöpor
Krémhez: 600 ml tejszín
2-3 csg. vaníliás cukor
1 evökanál porcukor
5 lap zselatin
25 dkg eper + egy pár szem a díszítéshez
csoki dara, vagy reszelék
A tojásokat (nem kell kettéválasztani) a cukorral kb. 4-5 percig folyamatosan kézi habverövel felverem, a lisztet összekeverem a sütöporral és lassan adagolva a tojáshabhoz keverem.
190 fokos sütöben 10-12 perc alatt készre sütöm,
Egy sütöpapírra borítom és gyorsan feltekerem, így hagyom kihülni.
A zselatint felpuhítom hideg vízben, ezt a vizet leöntöm róla, és kevés friss vízet kb. 30-40 ml
öntök alá és nagyon lassú tüzön felolvasztom.
Közben a tejszínt a vaníliáscukorral és porcukorral kemény habbá verem, majd a felolvasztott zselatinhoz keverek 2-3 evökanálnyi tejszínt, hogy a höfok különbség kiegyenlítödjön és ezt hozzá keverem a többi tejszínhez.
A tejszín 1/3 részét félreteszem a díszítéshez.
Az epret apró kockára vágom
A piskótát megkenem a tejszínnel és elosztom rajta az epret, majd feltekerem újra, a félretett tejszínnel bevonom kívülröl és megszórom a csoki reszelékkel, majd kidíszítem.
Elözö este már elkészíthetö, de ha csak 2-3 órát pihen az is elég neki, tálalás elött rakom rá a félbe vágott eperszemeket, hogy szép friss legyen.
Jó étvágyat kíván hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése