10 május, 2014

Epres tejszínes piskóta tekercs


Kicsit kényeztetem magam német Anyák napja alkalmából

Hozzávalók: 5 db tojás
                    12,5 dkg cukor
                    12,5 dkg finomliszt
                      1 teáskanál sütöpor

Krémhez: 600 ml tejszín
                 2-3 csg. vaníliás cukor
                 1 evökanál porcukor
                 5 lap zselatin

                25 dkg eper + egy pár szem a díszítéshez
                    csoki dara, vagy reszelék

A tojásokat (nem kell kettéválasztani) a cukorral kb. 4-5 percig folyamatosan kézi habverövel felverem, a lisztet összekeverem a sütöporral és lassan adagolva a tojáshabhoz keverem.
190 fokos sütöben 10-12 perc alatt készre sütöm,
Egy sütöpapírra borítom és gyorsan feltekerem, így hagyom kihülni.


A zselatint felpuhítom hideg vízben, ezt a vizet leöntöm róla, és kevés friss vízet kb. 30-40 ml
öntök alá és nagyon lassú tüzön felolvasztom.
Közben a tejszínt a vaníliáscukorral és porcukorral kemény habbá verem, majd a felolvasztott zselatinhoz keverek 2-3 evökanálnyi tejszínt, hogy a höfok különbség kiegyenlítödjön és ezt hozzá keverem a többi tejszínhez.

A tejszín 1/3 részét félreteszem a díszítéshez.

Az epret apró kockára vágom

A piskótát megkenem a tejszínnel és elosztom rajta az epret, majd feltekerem újra, a félretett tejszínnel bevonom kívülröl és megszórom a csoki reszelékkel, majd kidíszítem.

Elözö este már elkészíthetö, de ha csak 2-3 órát pihen az is elég neki, tálalás elött rakom rá a félbe vágott eperszemeket, hogy szép friss legyen.


Jó étvágyat kíván hozzá!

Nincsenek megjegyzések: