13 április, 2013

Uráli szelet

Egy hete körül kaptam ezt a receptet Váradi Gabriellától, amit ezúton is nagyon köszönök neki, hogy megosztotta. Ma van a házassági évfordulónk, így tegnap este meg is sütöttem.
A receptet egy-két aprósággal változtattam, de így is nagyon finom lett. Kicsit idöigényes, de szerintem megéri a fáradtságot.
                               
Hozzávalók:

Barna tészta:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 20 dkg margarin
  • 1 kávéskanál sütöpor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl – ezt összegyúrjuk és 3 részre osztva 30 percre mélyhűtőbe rakjuk
Fehér tészta:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csg. vaníliás cukor
  • 1 kávéskanálnyi reszelt citromhéj
  • 1 kávéskanál sütőpor – ezt is összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk
A fehér tésztára:
  •  fél üveg (kb. 9-10 evökanálnyi) baracklekvár
  • 15-18 dkg durvára vagdalt dió
Egyesével kinyújtjuk a fehér tésztát sütőpapíron, majd átemeljük a tepsibe, így könnyebb vele dolgozni, majd lekenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval és ráreszeljük a barna tésztát. A tepsi mérete kb. 25x35 cm. Mindhárom lapot külön-külön készre sütjük, 180-190°C-ra előmelegített sütőben, kb. 15-17 perc alatt. (Sütöfüggö, biztos, hogy mindenkinél másképp sül)
 

 


Krém:
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál finomliszt (8 dkg)
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 2 kávéskanál vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
A lisztet a tejben megfőzzük sűrű krémmé, mikor készre föztük, kb. pudding sürüségü az állaga, letakarom egy folpack fóliával, hogy ne börözzön be,
 
 majd ha kihűlt, hozzáadjuk a könnyű, habosra kikevert vajkrémet. A süteményt megtöltjük a kész krémmel, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.



Jó nassolást kíván!




Forrás: http://webcukraszda.hu/urali-torta/

3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nem semmi ez a süti! Érdemes lenne egyszer időt szánni rá...:))

Katalin Rigó írta...

Szerintem megéri az idöt és a fáradtságot :)

Vicuska írta...

Nagyon finom ez a sütemény!