21 április, 2013

Rebarbarás lepény - Rhabarber-Wähe



Pár évvel ezelött láttam elöször ezt a lepény egy pékségben, egy szeletért igen csak borsos árat kértek, gondoltam magamban valahol felkutatom a receptet és megsütöm, szinte az egy szelet árából kihozok egy egész lepénykét, hát így is lett.
Hozzá kell tennem, ezt a sütit azoknak ajánlom, akik nem szeretik, ha a süti nagyon édes, mert ez tényleg nem az édes katagóriába tartozik.

Hozzávalók: kb. 80 dkg rabarbara, megpucolva kb. 50 dkg
                     Annyi levelestészta, amivel egy pizzatepsit ki lehet bélelni.
                    (Nekem kicsivel több kellett, mint egy csomag, amit a hütöpultban
                     lehet kapni)
                     2 evökanál zsemlemorzsa
                     2 evökanál darált dió
                     4 evökanál cukor
továbbá:   

                     3 db tojás
                     250 g tejföl (20 %)
                     3 evökanál cukor
                     1 kávéskanál v. cukor
                     1 csipetnyi reszelt citromhéj

1. A rabarbarát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
2. A pizzasütöt kibélelem egy sütöpapírral és a levelestésztával, kicsit ki kellett foltoznom, hogy
    mindenhol legyen, de úgy is egybe sül, késöbb nem látszik, villával megszurkálom.

3. A zsemlemorzsát és a diót összekeverem és a levelestésztára terítem, ezután jön rá a rabarbara, majd megszórom a cukorral.
4. 220 °C-ra elömelegített sütöben elösütöm így 10 percig.
5. A tejfölt a tojással a cukorral simára keverem.
6. Kiveszem a sütöböl, és ráöntöm a tejfölös tojásos öntetet, majd vissza teszem a sütöbe és még 20-22 percig sütöm, míg ilyen szép barna lesz:

Formában hagyom kihülni, majd viszonylag széles cikkekre darabolom.

Jó étvágyat kíván!

Rezept auf Deutsch:

Zutaten:
800 g Rhabarber
1,5 Pkg. Blätterteig (von Kühlregal)
2 EL Semmelbrösel
2 EL gemahlene Nüsse
4 EL Zucker
3 Eier
250 g Schmand
3 EL Zucker
1 Pkg. Vanillezucker
1 Prise Zitroback

Backofen auf 220 °C aufheizen.
Rhabarber schälen und kleine Würfel schneiden, ein Pizza-Blech mit Backpapier belegen, und Blätterteig einlegen, mit Gabel einstechen und mit den Semmelbrösel-Nüsse Mischung bestreuen.
Den Teig Boden mit den Rhabarber belegen, und mit Zucker bestreuen, und 10 Min. lang vorbacken.
In zwischen den Eier, Zucker, Schmand, Vanillezucker und Zitroback ein glatter Masse verrühren, dann über den Rhabarber verteilen und weiteren 20-22 Min. backen, bis so Goldbraune Farbe bekommt.
Gutes Gelingen und Guten Appetit!

 

Nincsenek megjegyzések: