16 április, 2013

Brokkoli krémleves



Ez a leves is azóta készül nálam, mióta Thermomixem van, pedig anélkül is elkészíthetö lett volna, nade most már így van, egy botturmix kell hozzá és már lehet is hozzálátni, ja és persze az alábbi:

Hozzávalók: 1 csg. Brokkoli (ami 500 g-os, ahogy a boltban lehet kapni)
                     1 fej hagyma kb. 5 dkg
                     1-2 cikk fokhagyma
                     2 dkg vaj, vagy 2 evökanál étolaj
                     0,5 liter víz
                     1 pohár tejszín v. fözötejszín (2 dl)
                     4 dkg finomliszt
                     1 kávéskanál só,
                     1 kávéskanál örölt bors
                     1 teáskanál ételízesítö

1. A brokkolit rózsáira szedem, a szárát sem dobom el, hanem a fás részeket levágom róla, és késes aprítóval jó pépesre darabolom.
2. A hagymát a fokhagymával szintén felaprítom, és a vajon vagy olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a brokkolipépet, felöntöm a fél liter vízzel és hozzáadom a füszereket, majd forrástól számítva kb. 8-10 percig fözöm. (érdemes megkóstolni, hogy elég puha-e, ha nem akkor még egy kicsit fözni)
3. A tejszínbe belekeverem a lisztet, hozzáöntöm a brokkolihoz és összerottyantom, majd utána ízesítek, ha szükséges.

 Apró kockára vágott húsos szalonnával vagy csak levesgyönggyel tálalom, esetleg extrudált kenyeret eszünk hozzá.

Jó étvágyat kíván!


Nincsenek megjegyzések: