20 április, 2013

Sörös bundában sült halfilé


Kevés az a halból készült étel, amit kedves Leányzóm hajlandó megenni, ez pl. egy olyan, amit ö is szeret.
Az elkészítése nagyon egyszerü és gyorsan megy, itt láthatjátok élöben!

Hozzávalók 3-4 személyre: 40-50 dkg halfilé,
                                            (nálunk most harcsa- és atlanti tökehalfilé)
                                             2 db tojás
                                             1-1,5 dl sör
                                             2-3 evökanál finomliszt
                                             csipetnyi sütöpor
                                             só, bors, ételízesítö, fokhagyma granulát
                                             étolaj a sütéshez

                                        
1. A halfiléket megmosom, szárazra törlöm, befüszerezem.
2. A tojást a liszttel valamennyi füszerrel és a sörrel palacsintatészta állagú masszává keverem össze, ahogy a képen látható, majd ebbe megmártom és forró olajban sütöm, azért ne süssük túl hirtelen, hogy legyen ideje átsülni, mert a tojásbunda is egy kicsit vastag.

Bulgurral és tejszínes cukkini sárgarépával tálaltam.

Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta! Nagyon finom lehet ezzel a különleges panírral elkészítve!

do so írta...

Nyami,nyami!!