10 december, 2013

Mozart linzer


Hozzávalók kb. 90 db-hoz 4 cm átmérőjű kiszúróval:

40 dkg finomliszt
25 dkg vaj
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 csomag citrom granulátum (5 g) vagy 1 citrom reszelt héja

Töltelék: sárgabarack lekvár
Szóráshoz porcukor

A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 1-2 órára hideg helyre teszem.
Kb. 3 mm vastagra nyújtom, kiszúrom, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on 10-12 percig sütöm.
Minden másodiknak a közepét kiszúrom.
Kihűlés után sárgabarack lekvárral összeragasztom őket, és porcukorral megszórom.
Tárolása: szintén zsírpapír rétegek között, jól zárható dobozban.

Jó étvágyat!


               



Nincsenek megjegyzések: