16 december, 2013

Gombácska linzer


Az alaprecept, mint a Champagner linzer, csak még is másképpen.


Hozzávalók:
                           37,5 dkg finomliszt
                           15 dkg porcukor
                             3 csg. vaníliás cukor
                           18 dkg vaj vagy Rama, de a vaj jobb
                             1 csapott mokkáskanálnyi só
                             1 citrom reszelt héjja
                             6 db tojás sárgája

Töltelék: nutella

Bevonat kb. 5 dkg barna csoki
               kb. 2 dkg fehér csoki

A hozzávalókból tésztát gyúrok, minimum egy órát hideg helyen pihentetem, és kb. 3 mm vastagságúra elnyújtom, a gombákat kiszúrom, sütöpapírral bélet tepsibe 175 fokon 10-12 percet
sütöm, mutatja magát, ha már kezd a széle barnulni, ki lehet venni.
Kihülés után nutellával összeragasztom öket, úgy, hogy a két lapocska alja összenézzen a töltelékkel, így mind a két oldal egyformán szép.
Kicsit pihentetem, hogy rendesen összeragadjanak, és a göz fölött felolvasztott csokiba mártom, majd ha az megszáradt, egy fagyasztó zacsiban felolvasztom a mikróban a fehér csokit, picike lyukat vágok a zacsi csücskén, és bepöttyözöm öket.
Nekem nagyon tetszik ö a kedvenc linzerem.
Tárolása, ugyancsak, mint a többié, jól zárható dobozba, rétegesen.

Jó étvágyat kíván!

Nincsenek megjegyzések: