30 június, 2013
Ribizlis morzsás süti
Egy hete voltam egy bemutatón, amit Lumarának hívnak, egy különleges technológia sütés csak rácson sütöpapír segítségével, nagyon érdekes, de ma nem is ez a lényeg.
Ott lestem el ezt az egyszerü sütit, és mert most van szezonja a ribizlinek, így most aktuális.
Hozzávalók: egy 23x34-es tepsi mérethez a tésztához:
40 dkg finomliszt
20 dkg cukor
12,5 dkg vaj v. Rama
2 db tojás
1 csg. v.cukor
1 csg. sütöpor
reszelt citromhéj
csipet só
+ 5 dkg durvára vágott dió, mogyoró, ami éppen van
Krém: 20 dkg natúr vajkrém
3 evökanál cukor
1 teáskanál v.cukor
1 tojás
75 dkg piros ribizli
Díszíteshez porcukor, tejszín
1. A tészta hozzávalóit a dió kivételével összedolgozzuk, ez kb. 860 g lett nálam, ebböl 260 g-ot félretettem a morzsának és ezt összgyúrtam a durvára vágott dióval, a másik tésztadarabot addig pihentettem, míg elkészítettem a krémet.
2. A krémhez valókat csomómentesre összekeverem.
3. A tésztát elnyújtottam tepsi nagyságra, majd megkentem a krémmel és egyenletesen elosztottam rajta a ribizlit, majd a morzsa tésztát egy durvareszelö (tökreszelö) segítségével a ribizli tetejére reszelem, megpróbálva, hogy mindenhová jusson.
4. 180 °C-os sütöben (alsó-felsö fütés) sütöttem 35 percet (+ - 2-3 perc sütötöl függö)
Kihütve szeleteltem, porcukorral megszórva tejszínhabbal tálaltam, egyszerü és finom, igazi frissítö, mert a ribizli azért mégsem olyan nagyon édes :)
Jó étvágy kíván!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése