Pár éve készül nálam ez a bozdavirág Likör, amit minden évben meg kell ismételni.
Hozzávalók: 30 db Bodzavirág
75 dkg cukor
4 dkg Citromsav
1,25 Liter bubis ásványvíz
1,4 Liter Vodka, vagy Gabonapálinka 40 %-os
1. A Bodzavirágokat nem szabad mosni, csak kicsit megrázogatni, és egy öblös tálba tenni, ami kb. 3 Literes legyen legalább.
2. Az ásványvizet összekeverem a citromsavval és a Bodzavirágokra öntöm, így hagyom állni 24-36 órát.
3. A virágokat kiszedem a vízböl és egy finom szürön átszüröm, egy fazékba és a cukrot hozzáadom, addig melegítem, amíg cukor felolvad, nem szabad forralni. (Kb. 50 fokig melegítem)
4. Ezt a szirupot kihütöm és hozzáöntöm a Vodkát vagy Gabonapálinkát, összekeverem és üvegbe töltöm. Minél tovább áll, azaz érlelödik annál finomabb, nekem még van a tavalyiból és finike.
Behütve, félszáraz pezsgövel felöntve nagyon finom, de likörként is megállja a helyét, semilyen szinezöanyagot és aromát nem tartalmaz, már ezért megéri elkészíteni, ebböl mennyiségböl kb. 3 Liter lesz.
Sikeres próbálgatást és kóstolgatást kíván
Holunderblüten Likör
Zutaten
30 Holunderblüten
750 g Zucker
8 Pkg. Zitronensäure (Dr. O**)
1,25 l Mineralwasser mit Kohlensäure
1,4 l Doppelkorn
750 g Zucker
8 Pkg. Zitronensäure (Dr. O**)
1,25 l Mineralwasser mit Kohlensäure
1,4 l Doppelkorn
Zubereitung
Holunderblüten nur kurz abschütteln (nicht waschen!!)
Mineralwasser und Zitronensäure mischen und die Holunderblüten
damit übergießen.
24 Stunden ziehen lassen. (große T****-Schüssel mit Deckel)
Sud abseihen. (Zuerst durch ein Sieb und dann durch
Kaffeefiltertüten)
Fertigen Sud in ein Topf geben und Zucker zugeben.
So lange aufwärmen, dass die Zucker sich löst.
Abkühlen lassen und Doppelkorn zufügen.
2 Tage ruhen lassen und schon ist er trinkfertig. Wer es lieber
"leichter" mag, kann die Menge des Korns einfach auf einen Liter
reduzieren.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése