18 június, 2013

Kapros tejszínes karalábé



Olyan guszta karalábékat lehet kapni, hogy nem hagyhattam ki, vettem 5 darabot, szép nagyokat, abból ma egy így végezte.
Mivel nálunk kedvelt a rizs, de magában igen csak száraz, így mindig készítek valamilyen zöldséget szósz gyanát + köretnek.

Hozzávalók: 1 nagy karalábé
                     1 közepes fej hagyma
                     2 cikk fokhagyma
                     1,5-2 dl tejszín
                     1 púpos evökanál finomliszt
                     só, bors,  ételízesítö, friss kapor
                     esetleg még kevés tej és kevés étolaj

 A hagymát üvegesre pirítom a fokhagymával, majd hozzáadom a csíkokra vágott karalábét, kicsit átforgatom és felöntöm vízzel, éppen, hogy ellepje, befüszerezem, addig hagyom rotyogni, míg a leve majdnem elfö, megkóstolom, hogy megpuhult-e, ha nem akkor még egy kevés vízzel fözöm tovább, közben a lisztet belekeverem a tejszínbe és ezzel felöntöm, majd újra füszerezem és hozzáadom a friss apróra vágott kaprot, összerottyantom és kész is, ha túl sürü, akkor még egy kevés tejjel hígítom.
 
Jó étvágyat kíván!

Nincsenek megjegyzések: