Olyan guszta karalábékat lehet kapni, hogy nem hagyhattam ki, vettem 5 darabot, szép nagyokat, abból ma egy így végezte.
Mivel nálunk kedvelt a rizs, de magában igen csak száraz, így mindig készítek valamilyen zöldséget szósz gyanát + köretnek.
Hozzávalók: 1 nagy karalábé
1 közepes fej hagyma
2 cikk fokhagyma
1,5-2 dl tejszín
1 púpos evökanál finomliszt
só, bors, ételízesítö, friss kapor
esetleg még kevés tej és kevés étolaj
A hagymát üvegesre pirítom a fokhagymával, majd hozzáadom a csíkokra vágott karalábét, kicsit átforgatom és felöntöm vízzel, éppen, hogy ellepje, befüszerezem, addig hagyom rotyogni, míg a leve majdnem elfö, megkóstolom, hogy megpuhult-e, ha nem akkor még egy kevés vízzel fözöm tovább, közben a lisztet belekeverem a tejszínbe és ezzel felöntöm, majd újra füszerezem és hozzáadom a friss apróra vágott kaprot, összerottyantom és kész is, ha túl sürü, akkor még egy kevés tejjel hígítom.
Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése