28 április, 2013

Tejszínes zöld spárga gombával


Ma újra kellett valamit kitalálnom a rántott husi mellé, hogy ne legyen túl száraz, de hogy szezonális maradjak, hát spárga lett a kísérö.
Igazán gyorsan elkészíthetö és nem csak hús kíséröjeként, hanem egy egyszerü tésztaszósz is lehet.

Hozzávalók 3 személyre: kb. 20 dkg  Champignon gomba
                                               20 dkg zöld spárga
                                                 3 szál új hagyma
                                                 1 cikk fokhagyma
                                                 1 púpozott teáskanál finomliszt
                                                 1-1,5  dl tejszín
                                                 só, bors, ételízesítö, pirospaprika és esetleg egy kis tárkony
                                                 étolaj vagy kókusz zsír a sütéshez

Elöször is minden szeretek elkészíteni, mert a Wok-ban szoktam sütni és az gyorsan megy, közben nem igazán van idöm másra.
1. A zöldspárgának az alsó szárát megpucolom, a fás részét levágom, majd 3-4 cm-es darabokra vágom.
2. A gombát szintén pucolom, legtöbbször csak egy gombakefével, majd darabolom.
3. A zöldhagymát szintén apróra vágom, a fokhagymát lereszelem.
4. Elöször a gombát megpirítom, majd egy edénybe átöntöm, és fedö alatt melegen tartom.
5. A spárgát szintén megkaptom, majd hozzáteszem a hagymát és fokhagymát kicsit megpirítom és felöntöm egy kevés vízzel és fedö alatt párolom 2-3 percig, majd a fedö levéve, addig
hogy a leve elpárologjon, aztán rászórom a teáskanálnyi lisztet, kicsit átforgatom, és felöntöm a tejszínnel, füszerekkel ízesítem, hagyom összeforrni és kész is.

Jó étvágyat kíván!
                                                
                                     
                                               




















Ma újra kellett valami szósz a rántott hús mellé, hogy jobban csússzon, és mivel spárgaszezon közepén vagyunk, ezért gondoltam próbálkozom ezzel.

Nincsenek megjegyzések: