15 április, 2013

Török körözött, vagy Anyóskrém

Mint már említett egy párszor, kedvenc konyha segédemet, alias Thermomix-et, ezt a Török körözöttet is vele készítem, de egy késes aprítóval is szerintem ugyanúgy elkészíthetö. Egyszerü, és finom a változatosság jegyében.

Hozzávalók: 1 cikk fokhagyma zúzva, vagy reszelve,
                     10 dkg Feta sajt
                     20 dkg vajkrém
                     5 dkg Ajvar csípös, aki nem szereti akkor csak natúr
                     1 kis csomó petrezselyemlevél, vagy Bazsalikom levél,
                       Snidling vagy Medvehagyma ízlés szerint variálható

A fokhagymát és a Feta sajtot késes aprítóba összekeverjük, majd hozzáadjuk az Ajvart és a vajkrémet, és az apróra vágott zöld levelet, ízlés szerint, és jól összekeverjük, és kész is.


Kenyérre kenve vagy Chips-szel Dips-ként is nagyszerü és finom, esetleg ha valaki füszeresebben szereti, tehet bele sót, borsot, de igazából a Feta sajt elég sós, az Ajvar pedig pikáns ízt ad neki.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Rezept auf  Deutsch:

Türkische Obazda:

Zutaten: 1 Knoblauchzehe zerdrückt
              1 Bund Petersilie oder Basilikum blätter
                 eventuell Bärlauch oder Schnittlauch
              100 g Feta käse
                50 g Ajvar (scharf)
              200 g Frischkäse


Alle Zutaten ein Mixer mit Messer geben, und gut durchrühren, und fertig. Guten Appetit wünscht!


Nincsenek megjegyzések: