Hozzávalók: 1 cikk fokhagyma zúzva, vagy reszelve,
10 dkg Feta sajt
20 dkg vajkrém
5 dkg Ajvar csípös, aki nem szereti akkor csak natúr
1 kis csomó petrezselyemlevél, vagy Bazsalikom levél,
Snidling vagy Medvehagyma ízlés szerint variálható
A fokhagymát és a Feta sajtot késes aprítóba összekeverjük, majd hozzáadjuk az Ajvart és a vajkrémet, és az apróra vágott zöld levelet, ízlés szerint, és jól összekeverjük, és kész is.
Kenyérre kenve vagy Chips-szel Dips-ként is nagyszerü és finom, esetleg ha valaki füszeresebben szereti, tehet bele sót, borsot, de igazából a Feta sajt elég sós, az Ajvar pedig pikáns ízt ad neki.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Rezept auf Deutsch:
Türkische Obazda:
Zutaten: 1 Knoblauchzehe zerdrückt
1 Bund Petersilie oder Basilikum blätter
eventuell Bärlauch oder Schnittlauch
100 g Feta käse
50 g Ajvar (scharf)
200 g Frischkäse
Alle Zutaten ein Mixer mit
Messer geben, und gut durchrühren, und fertig. Guten Appetit wünscht!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése