03 április, 2013

Mediterrán Paradicsom-krémleves


Személy szerint nagyon szeretem a paradicsom levest, ellentétben családom többi tagjával, így legtöbbször csak magamnak készítem és adagokban lefagyasztom.

Hozzávalók 4 személyre:
                                         1 nagy cikk fokhagyma
                                         1 közepes fej vöröshagyma (kb. 5 dkg)
                                         3 dkg vaj
                                        70 dkg érett paradicsom, vagy
                                               2 doboz konzerv hámozott paradicsom
                                        2 kicsi doboz paradicsompüré
                                        1 teáskanál só
                                        1 teáskanál cukor
                                        1 evökanál  Pizzafüszerkeverék
                                        0,5 liter víz
                                        1 evökanál ételízesítö
                                        1 dl tejföl (Reg-enor diétánál elhagyandó)
                                        Friss bazsalikom és petrezselyemlevél apróra vágva

1. A hagymát a fokhagymával apróra vágom, és a vajon üvegesre párolom.
2. A Paradicsomot késes turmixba összedarabolom, a hagymához adom, a többi hozzávalókat is, kivéve a tejfölt és a friss bazsalikom és petrezselyem levelét.
3. Jól összekeverem és fözni kezdem, forrástól számított 15 percig fözöm fedö alatt.
4. Botturmix-szal pürésítem és belekeverem a tejfölt újra összekeverem és végül a friss zöldeket is hozzáadom.
Aki esetleg nem szereti a nagyon paradicsomos ízt fözhet bele 1-2 szem burgonyát is.

Ízlés szerint pirított húsos szalonnával tálalható, én csak egy kis kanál tejfölt
keverek még hozzá és 1-2 szelet vajas  Extrudált kenyérrel eszem, föleg vacsorára,
mert kalóriaszegény és laktató.

Jó étvágyat kívánok hozzá!






                                      

Nincsenek megjegyzések: