Személy szerint nagyon szeretem a paradicsom levest, ellentétben családom többi tagjával, így legtöbbször csak magamnak készítem és adagokban lefagyasztom.
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy cikk fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma (kb. 5 dkg)
3 dkg vaj
70 dkg érett paradicsom, vagy
2 doboz konzerv hámozott paradicsom
2 kicsi doboz paradicsompüré
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 evökanál Pizzafüszerkeverék
0,5 liter víz
1 evökanál ételízesítö
1 dl tejföl (Reg-enor diétánál elhagyandó)
Friss bazsalikom és petrezselyemlevél apróra vágva
1. A hagymát a fokhagymával apróra vágom, és a vajon üvegesre párolom.
2. A Paradicsomot késes turmixba összedarabolom, a hagymához adom, a többi hozzávalókat is, kivéve a tejfölt és a friss bazsalikom és petrezselyem levelét.
3. Jól összekeverem és fözni kezdem, forrástól számított 15 percig fözöm fedö alatt.
4. Botturmix-szal pürésítem és belekeverem a tejfölt újra összekeverem és végül a friss zöldeket is hozzáadom.
Aki esetleg nem szereti a nagyon paradicsomos ízt fözhet bele 1-2 szem burgonyát is.
Ízlés szerint pirított húsos szalonnával tálalható, én csak egy kis kanál tejfölt
keverek még hozzá és 1-2 szelet vajas Extrudált kenyérrel eszem, föleg vacsorára,
mert kalóriaszegény és laktató.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése