Hozzávalók: 25 dkg eper
25 dkg friss gyenge rebarbara (már megpucolva)
4 Evökanál cukor
1 csg. vaníliás cukor
2 Evökanál citromlé
1 púpozott Evökanál étkezési keményítö
2-2,5 dl víz
1. Az epret megmosom apróra vágom, vagy késes aprítóval óvatosan aprítom, hogy darabos maradjon.
2. A rebarbarát megpucolom és apró kockákra vágom, és egy lábasba teszem, megszórom 2 Evökanál cukorral, hagyom kb. 15 percig, hogy egy kicsit levet ereszen, majd felöntöm a 2 dl vízzel, hozzáadom a vaníliás cukrot és 4-6 percig kislángon hagyom párolódni.
3. Közben az eperet is összekeverem a 2 evökanál cukorral és a citromlével.
4. Az étkezési keményítöt csomómentesre kavarom a fél dl vízzel és lassan hozzáöntöm a rotyogó rebarbarához, majd hozzáteszem az epret is és kb. 2 percig hagyom, hogy összerotyogjon.
5. Hagyom kihülni és hütöbe teszem, pár napig eláll.
Nálunk ma túrógombóc kíséröje volt, de el tudom képzelni fagyiöntetként, és palacsintához is.
Jó étvágyat hozzá!
Rezept auf Deutsch:
Zutaten: 250 g Erdbeeren,
250
g Rhabarber,
4 EL Zucker
1 Pkg. Vanillezucker
2
EL Zitronensaft
1 gehäufte Esslöffel Speisestärke
250 ml Wasser
1. Den Rhabarber putzen, kleine Würfel schneiden,
in einem Topf mit 2 EL Zucker mischen und zugedeckt 15 Min. Saft ziehen lassen,
Wasser und Vanillezucker dazu geben, dann auf kleine Flamme aufkochen
etwa 4-6 Min. lang
2. Erdbeere waschen, putzen und klein
würfeln, mint 2 EL Zucker und Zitronensaft mischen, auf Seite stellen.
3. Speisestärke mit 4 EL Wasser
glattrühren und langsam zum Rhabarber geben, einmal aufkochen, und den
Erdbeeren auch dazu geben, und etwa 2 Min. lang köcheln.
Abkühlen lassen, und in Kühlschrank
aufbewahren.
Bei mir hat es mit Quarkknödel gegeben,
aber schmeckt bestimmt zum Eis, oder Pfannkuchen.
Gutes Gelingen und Guten Appetit wünscht
forrás
1 megjegyzés:
Nézz be hozzám Kati! :)
Megjegyzés küldése