Hozzávalók: 2 db kicsi cukkini csíkokra vágva
2-3 db nagyobb sárgarépa
1 csomó újhagyma, vagy 1-2 fej vöröshagyma
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, fokhagymagranulát, örölt szerecsendió, egy pici tárkony
1 dl tejszín v. fözötejszín
1 dl tej
1 púpozott téaskanál liszt
Étolaj, vagy kókusz zsír a sütéshez
1. Mindig elkészítem az összes hozzávalót, mert közben nem nagyon van rá idöm, ugyanis Wok-ban sütöm a zöldségeket, így elég gyorsan kész van, nincs idö közben mást csinálni.
2. Elöször megpirítom a sárgarépát, félreteszem, majd a cukkinit, azt is félre teszem.
3. Megpirítom az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt, majd hozzáadom a sárgarépát és felöntöm kb. egy fél dl vízzel, sózom, borsozom, hagyom addig párolódni, míg a víz megint elszökik róla, majd megszórom a liszttel és egy kicsit megpirítom, mintha rántást csinálnék,de tényleg csak röviden, hozzáöntöm a tejszínt és a tejet, hagyom, hogy összerottyanjon és szórok bele egy csipetnyi tárkonyt és örölt szerecsendiót, esetleg utána ízesítem, ha túl sürü, akkor még egy kicsi tejet öntök hozzá.
4.Legvégén jön bele a cukkini, és azzal már csak összemelegítem, és már kész is. Mindez kb. 30 percet vesz igénybe, az elökészítéssel együtt.
Mi most quinoa-bulgur körettel és bundás hallal ettük, de egy egyszerü tésztára is nagyon finom feltétként, hús nélkül is szerintem nagyszerü csemege és egészséges.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése