Újra itt a spárga szezon, így újra elö kellett szednem a spárgás recepteket, ez az egyike a kedvenc receptjeimnek:
Hozzávalók 3-4 személyre: egy csomó fehér spárga (0,5 kg),
inkább a vékonyabb fajta
4 szelet csirkemell filé,
2 dkg vaj vagy étolaj
2 púpos teáskanál finomliszt
Fokhagymagranulát, só, bors,
1-1 csipet kakukkfü, majoránna,
tárkony, petrezselyem levél
most egy kis medvehagyma is jött bele
2 dl tejszín
2 dl fözövíz a spárgafözö vizéböl
5 dkg reszelt sajt
1. A spárgát zöldséghámozóval megpucolom, és forrásban lévö enyhén sós, cukoros, vajas vízben 8-10 percet fözöm, a fözölevet felfogom. / a kicsi darabok azért vannak, mert el kellett vágnom a végéböl, hogy elférjen majd a jénaiban :) /
2. A csirkemell szeleteket egy kicsit kikloppfolom és sózom, borsozom.
3. A spárgát kicsit kihütöm és 3-4 db-ot beletekerek 1 csirkemell szeletbe, hústüvel rögzítem, majd forró teflonban minden oldalról megpirítom egy kicsit. Vajjal kikent jénaiba, vagy más tespi félébe teszem.
4. A vajon világos rántást készítek a liszttel, lassan felöntöm a spárgalével és a tejszínnel, ízesítem a füszerekkel érdemes megkóstolni és még utána füszerezni. Az elkészült bechamel szerü szószt ráöntöm a spárgára és rászórom a reszelt sajtot.
5. Elömelegített sütöben 200 °C-on 20-25 percig sütöm.
Rizzsel tálalom, vagy esetleg bulgurral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése