03 május, 2013
Túrógombóc, ahogy mi szeretjük
Már nagyon régóta rendszeres listatag ő is az étlapunkon, kivételesen ezt Mindenki szereti nálunk.
Hozzávalók 3-4 személyre:
1/2 kg túró, fele krémtúróval kiegészítve is finom
10 dkg tejföl
2 evőkanál cukor
1 csipet só,
1 teáskanál vaníliás cukor
kb. 20 dkg búzadara
2-3 db tojás
1 csipet reszelt citromhéj
2,5 dkg vaj
4-5 evökanál zsemlemorzsa
2 evökanál cukor
2 evökanál étolaj
1. A zsemlemorzsát az olajon enyhén megpirítom és utána rászórom a cukrot még gyorsan összekeverem, kicsit karamellizálódik is és pergősebb lesz töle a morzsa.
2. A tojásokat a cukrokkal, sóval, citromhéjjal, vajjal és a túróval jól elkeverjük, majd lassan adagolva belekeverem a búzadarát, galuska sűrűségű masszát kapunk, ezt hagyjuk 10 percet pihenni, addig megsürösödik.
3. Forrásban lévő vízbe szaggatok egy evőkanállal annyi galuskát, hogy kényelmesen elférjenek, amikor feljönnek a tetejére, akkor még kb. 1 percig fözöm és egy szűrőkanállal kiszedem, kicsit
lecsepegtetem és beleforgatom a pirított morzsába.
Bármilyen gyümölcszselé, vagy lekvár tálalható hozzá, nálunk eper-rebarbara zselé volt hozzá,
de egy vaniliasodóval is biztos nagyon finom.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Kati! Ma nagyon egyre gondoltunk:))
Igen Judit, ez így van, igaz én már ezt nem aznap tettem fel, amikor készült, de ez most lényegtelen. Azért érdekes, hogy egy egyszerü túrógombócnak is mennyi variációja tud lenni :)
Megjegyzés küldése