20 április, 2013
Sörös bundában sült halfilé
Kevés az a halból készült étel, amit kedves Leányzóm hajlandó megenni, ez pl. egy olyan, amit ö is szeret.
Az elkészítése nagyon egyszerü és gyorsan megy, itt láthatjátok élöben!
Hozzávalók 3-4 személyre: 40-50 dkg halfilé,
(nálunk most harcsa- és atlanti tökehalfilé)
2 db tojás
1-1,5 dl sör
2-3 evökanál finomliszt
csipetnyi sütöpor
só, bors, ételízesítö, fokhagyma granulát
étolaj a sütéshez
1. A halfiléket megmosom, szárazra törlöm, befüszerezem.
2. A tojást a liszttel valamennyi füszerrel és a sörrel palacsintatészta állagú masszává keverem össze, ahogy a képen látható, majd ebbe megmártom és forró olajban sütöm, azért ne süssük túl hirtelen, hogy legyen ideje átsülni, mert a tojásbunda is egy kicsit vastag.
Bulgurral és tejszínes cukkini sárgarépával tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Guszta! Nagyon finom lehet ezzel a különleges panírral elkészítve!
Nyami,nyami!!
Megjegyzés küldése