Azért szeretném ezt a recepet megosztani Veletek, mert a legtöbben a Csörögét sütöporral sütik, ez pedig egy élesztös változat, ami nekünk sokkal jobban ízlik, mint a másik fajta.
Elkészítési Videó itt található!!!
Hozzávalók, a képen látható mennyiséghez:
kb. 35 dkg finomliszt (lehet, hogy több,
vagy kevesebb a liszt minöségétöl föggö)
1 evökanál tejföl
2 egész tojás
1 csapott kávéskanál só
3 evökanál porcukor
1 teás kanál vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
5 dkg olvaszott vaj
0,5 dl tej
2 dkg élesztö
Étolaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz és sárgabaracklekvár
1. A vajat felolvasztjuk nem muszáj teljesen folyékony legyen.
2. A tejet fellangyosítom, kevés cukrot teszek bele és az élesztöt.
3. A lisztet egy tálba teszem, kis mélyedést csinálok benne és az élesztövel elkevert tejet beleöntöm, egy kicsi lisztet szórok a tetejére, hagyom felfutni.
4. A vaj kivételével hozzáadok mindent és egy kanál segítségével, nagyjából összedolgozom a tésztát, majd hozzá adom az olvaszott vajat és jól kidagasztom, a tésztának el kell válnia az edény falától, esetleg ha még lisztet igényel, akkor apránként teszek hozzá, éppen csak annyit, amennyit a tészta kíván. Akkor jó, ha elválik az kicsit köralakúra "pofozgatom" és hagyom, hogy a duplájára keljen.
5. Lisztezett felületre borítom, kb. 5 mm vastagra elnyújtom és derelyemetszövel a képen látható módon felszeletelem.
A kép útmutatása szerint folytatom és elömelegített bö olajban világos barnára sütöm.
Porcukorral megszórva sárgabaracklekvárral tálalom!
3 megjegyzés:
Biztos finom lehet élesztősen is:)mindenképp kifogom próbálni.
Remélem Nektek is ugyanúgy fog ízleni, mint nekünk. Mióta ezt a receptet ismerem többször sütök csörögét, a sütöporos változat nekem túlságosan tömör volt :)
Ez a legtutibb recept! Mindig ezt sütöm... Imádják! Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése