15 május, 2013

Sajttorta >>> Rahmkuchen




Ezt a sütit is már régóta sütöm, csak még mindig nincs hozzá elég kép, vagyis fázis fotók, de végülis nagyon egyszerüen elkészíthetö, így talán nincs is rá szükség.

Hozzávalók 26-28 cm-es formához:

                          Tészta: 20 dkg finomliszt
                                       8 dkg cukor
                                       8 dkg vaj, vagy Rama
                                       1 egész tojás
                                       1 teáskanálnyi sütöpor.


                          Sajtkrém: 50 dkg krémtúró
                                             5 db egész tojás
                                             2 pohár tejszín (400 ml)
                                             1 csg. vaníliás puddingpor
                                             2 csg. vaníliás cukor
                                            18 dkg cukor

1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy sütöpapírral kibélelt O tortaformát kibélelek vele, úgy, hogy egy kicsit széle is legyen.
2. A sajtkrém hozzávalóit egy nagyobb tálba elkeverem, a tejszín kivételével mindent beleteszek, majd mikor már azt csomómentesre kevertem, akkor hozzáöntöm a tejszínt, és azzal is jól elkeverem.
3. A tésztával kibélet formába öntöm, nagyon híg, de nem kell töle megijedni, és a tészta fölé fog érni a "lötyi" felülete, de ez így van jól.

4. 175 fokos sütöben sütöm 1 órát, ha a végefelé nagyon barnulna, le kell takarni egy darab alufóliával, és amikor eltelt az 1 óra, a sütöt lekapcsolom az ajtaját résnyire kinyitom és még hagyom kb. 10 percig pihenni, majd akkor veszem ki.

Kihülési idö kb. 2 óra, de langyosan is nagyon finom, amikor már lehet szeletelni.
Ha valaki szereti rakhat bele mazsolát is.

Jó étvágyat kíván!
 Rezept auf Deutsch!!!!


                                            
                              

Nincsenek megjegyzések: