02 június, 2013

Rafaello Torta



 Jó pár évvel ezelött kaptam egy Süteményes Receptfüzetet, és ez az egyszerü Torta ebböl a füzetböl származik. Gyakran fordul nálunk elö, mert 2-3 napig simán eláll a hütöben, persze, ha marad belöle.

Hozzávalók: Piskóta: 4 db tojás
                                   10 dkg cukor
                                   10 dkg finomliszt
                                   1 Teáskanál sütöpor

                     Krém:   2 tábla fehér csoki
                                  6 dl tejszín
                                  10 dkg kókusz reszelék
                                   2 csg. Habfixáló a tejszínhez
                                   kevés kókusz a tetejét megszórni

1. Legelöször 2 dl tejszínben lassú tüzön felolvasztom a 2 tábla fehér csokit, nem szabad felforralni, csak annyira melegíteni, hogy a csoki elolvadjon, majd félreteszem és hagyom kihülni.
2. A sütöt elömelegítem 180 fok alsó-felsö fütésre, és elökészítek egy 26 cm kör sütöformát a sütéshez.
3. A tojásokat a cukorral kb. 3-4 percig folyamatosan habbá felverem, majd az átszitált liszt és sütöpor keverékét óvatosan hozzákeverem, csomómentesre. 18-20 percig sütöm, majd rácsra borítva hagyom ezt is kihülni.
3. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá felverem, a fehércsoki-tejszínes masszát is amennyire lehet felhabosítom.
A piskótát félbe vágom, mintha tölteni szeretném, de a felsö lapot elmorzsolom.
A tejszínböl félre teszek kb. 3 evökanálnyit.
Majd a tejszínt, a fehércsokis krémet, az összemorzsolt piskótát és a kókuszt összekeverem és ezt az egészet az egészben hagyott piskóta lapra halmozom, mint egy vakondtúrást, a tetejét lekenem a félretett tejszínnel és megszórom kókusz reszelékkel. Hütöben 3-4 órát hagyom pihenni, de elözö nap is elkészíthetö.
Jó nassolást kíván!
                               


1 megjegyzés:

Adreana Sastre írta...

Ez bizony nagyon finomnak látszik.