18 február, 2013

Banános süti



Hozzávalók egy nagy tepsihez
25 dkg liszt
25 dkg cukor
 5 db tojás
125 ml étolaj
125 ml víz
 3 dkg kakaó (nem cukrozott)
1/2 csomag sütőpor
A tetejére: 1 kis üveges gyümölcs zselé, ízlés szerint.
kb 7-8 db banán, nagyságtól függő,
1-2 evőkanál citromlé,
300 ml tej
10 dkg nagyon puha vaj, de nem olvasztott
5 dkg tortabevonó csoki
1 doboz Tortakrém (Dr. Oetker)

                
Elkészítés:

A lisztet elkeverni a sütöporral és a kakaóval, a tojás fehérjét habbá felverni,a többi hozzávalót jól elkeverni, hozzáadni a lisztet, és a legvégén a tojáshabot, egy sütöpapírral kibélelt tepsire simítani és 140 fokon alsó-felsö fütés 20-25 perc alatt készre sütni.

A kihült tésztára kenyjükk a gyümölcszselét, a banánokat hosszában elvágjuk és ezt is rápakoljuk, kicsit lekenhetjük citromlével, hogy ne barnuljon. A tortakrémet a leírás szerint elkészítjük, 300 ml tejjel és 10 dkg vajjal 2 perc alatt kikeverjük, rákenjük a banánokra.
A tetejére fagyasztó zacsiba mikróban kis fokozaton felolvasztom a csokit, és a csücskét nagyon kicsit levágom, hogy vékonyan tudjam vele díszíteni a tetejét. 2-3 órára érdemes hütöbe tenni. Igazi nagy adag, vendégvárásra kitünöen alkalmas.
Jó csemegézést hozzá!


Nincsenek megjegyzések: