10 február, 2015

Egyszerü pirított burgonya


Már egy jó ideje készítem így a burgonyát köretnek, nagyon szeretjük. Inkább ezt sütöm, mint az elösütött hasább burgonyát.
Régebben elöföztem, de most már nyersen füszerezem és sütöm.

Hozzávalók: személyenként 2-3 közepes nagyságú burgonya
                                               só, bors, piros paprika, liszt
                                               sütéshez böven étolaj
                                               petrezselyem levél

A burgonyát meghámozom, kockákra vágom, konyha ruhára borítom és kicsit megtörlöm,
majd egy nagy tálba teszem füszerezem és rászórom a lisztet, mindent csak úgy szemre, és
az egészet összerázom.
Közben már melegítem az olajat, mikor forró akkor kis adagokban megsütöm. Villával
szoktam ellenörizni, hogy belül megpuhult-e már.
Kívül ropogós, belül puha lesz.
Konyhapapírral teszem lecsöpögni és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel megszórom.

Mindenféle húshoz nagyon finom köretnek, de csak úgy magában is

Jó étvágyat kíván hozzá!

Nincsenek megjegyzések: