04 március, 2013

Káposztával töltött paprika

                               
Hozzávalók: (5 literes üveghez)

1,5 liter hideg csapi víz,
2 dl 20 %-os ecet
3 evökanál cukor,
2 evökanal só, (jód mentes)
1 mokkáskanál borkénpor ezeket hidegen elkeverni, hogy jól feloldódjon minden.



Káposzta és paprika mennyiséget nem tudok írni, mert ez változó a Paprika nagyságától függ. Én nem 5 literes üvegbe rakom már, hanem inkább kisebbekbe, és inkább a lé mennyiséget számolgatom át, hogy elég legyen az üvegekre, néha megmarad, azt kiöntöm.

A káposztát lereszelni, megtölteni vele a paprikákat és ezeket üvegbe rakni, majd ráönteni a levet, én teljesen teleöntöm az üveget, rakok rá egy réteg folpackot és úgy csavarom rá a tetejét. 6-8 hét után fogyasztható(esetleg hamarabb is),  ha felbontom az üveget, akkor sem barnul meg, sokáig friss marad.

Sok sikert hozzá és jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: