24 február, 2013

Szalagos farsangi fánk

                    

Már napok óta készülök fánkot sütni, tudom, hogy már a farsangnak vége, de mivel akkor én éppen léböjt kúrát csináltam 8 napig, így magam ellen dolgoztam volna, ha megsütöm, mert akkor csak nézhettem volna, hogy a többiek milyen jól ízüen csemegéznek belöle.
A tegnapi tejszínes torta után már nem igazán volt kedvem krémes sütihez, szóval így ma került erre a sor, finom házi sárgabarack lekvárral hmmm..... finom volt kávé mellé.


Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
2,5 dkg friss élesztö
2,5 dl langyos tej
 4 evökanál cukor
 4 tojás sárgája
0,5 dl rum
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
8 dkg olvasztott vaj

 
A recept Limarától van, itt olvasható az elkészítés. Mindent  a recept szerint készítettem, nagyon finom lett, bizonyíték rá, hogy a nagy tálból már csak 4 db maradt.




 Jó étvágyat kíván!


1 megjegyzés:

Viki írta...

Szuper. Nagyon jól néznek ki. Csábító rajta a házi barack lekvár.