8 db tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csg. Sütöpor
Két piskótalapot sütök, 4-4 tojásból, a tojásokat nem muszáj
elválasztani, hanem kb. 3 percig folymatosan habosra verni a cukorral és utána
belekeverni a sütöporral elkevert lisztet.20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csg. Sütöpor
A hozzávaló lisztet és sütöport érdemes felezni és külön-külön összekeverni, hogy biztosak legyünk benne, hogy a sötüpor egyformán került mind a két tésztába.
Kb. 10-12 percig sütni 200 °C-on, porcukorral megszórt konyharuhára borítani és azonnal feltekerni, így kihülni hagyni, majd ha kihült sárgabaracklekvárral megkenni.
A töltelék:
12-15 db felezett sárgabarackbefött,
500 g Mascarpone
150 g natúr joghurt
75- 100 g cukor
100 ml a barackbefött levéböl
9 lap zseletin, vagy
annak megfelelö mennyiségü zseletinpor.
(aki light-osabban akarja készíteni helyettesítheti a Mascarpone felét natúrjoghurttal, akkor 250 g Mascarpone és 400 g joghurt)
Ha kihült a piskótalap, megkenjük baracklekvárral, kicsit
nem árt állni hagyni, hogy jobban összeálljon, esetleg megsüthetö korábban is,
és akkor fóliába tartani, míg nem csináljuk tovább.
Felszeleteljük a piskótát, és egy folpackkal kibélelt formát
kitöltünk vele.
A töltelékhez a zseletint kb. 5 evökanál hideg vízben felpuhítjuk,
majd lassú tüznél felmelegítjük, de nem szabad felforralni, mert a zselatin elveszíti
a kötöképességét!!! Közben a barackot apróra vágjuk.
A
mascarponét a joghurttal a cukorral és a baracklével csomómentesre keverjük,
mikor felolvadt a zselatin 2-3 evökanálnyit belekeverünk a krémböl, azt jól
elkeverjük, majd ezt a krémhez adjuk és alaposan elkeverjük, én egy kicsit
várni szoktam, hogy mikor kezd szilárdulni akkor kitöltöm vele a piskótát és a
maradék piskótatekercsböl berakom a tetejét a krémnek, ami késöbb az egésznek
az alja lesz. Legalább 4 órát, de legjobb egy éjszakát hütöbe tenni, majd egy
tálcára borítani és szeletelni, maradékot is érdemes visszarakni a hütöbe, mert
a meleget nem igazán bírja.Jó étvágyat kíván!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése