Pár napja a Blogokat bújva találtam Vikinél ezt a receptet, csak nagyon keveset változtattam rajta, és annyi, hogy nekem ma kellett az egész mennyiség és megsütöttem mind, a képen látható pizzák lettek belöle. Sok nem maradt, így azt hiszem ízlett.
Én így állítottam össze a tésztát:
60 dkg kenyérliszt (BL-80)
2 dkg friss élesztö
3,5 dl hideg víz (Liszt minöségtöl függö, lehet ettöl több is)
2 dkg só
1 csipet cukor
4 dkg olíva olaj
2,5 dkg étolaj
1 mokkás kanál szárított oregánó
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, hagytam kb. 30 percig kelni, aztán egy kicsit átgyúrtam, majd míg a hozzávalókat, azaz a rá valókat elkészítettem pihent a tészta.
A Pizza Margaritá-ra jön a paradicsomszósz
(ami nálunk nem jött be, én böségesen megkenem Ketchuppal, lehet sokaknak ez furcsa, de nekünk így ízlik). Ma Mozarella sajt és Gauda sajtom volt itthon ez jött a tetejére.
Pizza sonkás, szalámis
Pizza, ahogy mi szeretjük
sonkával, szalámival, lombardi paprikával, gombával és olíva bogyóval.
210 °C-on sütöttem kb. 18 percig.
Jó étvágyat kíván!
1 megjegyzés:
Jaj de nagyon gusztusosak lettek. Most így éjfélhez közelegve is jöhetne egy szeletke.
Megjegyzés küldése