Ez a recept egy nagyon régi kedvencem, még kislány koromban tanultam a Szomszéd Nénitöl, mindig úgy örültem neki, amikor ilyet sütött és kaptunk belöle kóstolót.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor1 csg. Sütöpor
1 csg. V.cukor
1 egész tojás
3 dl tejföl
egy kevés reszelt citrom héj
a tetejére 1 üveg meggybefött , 1 nagy evökanál liszt, és kb. 10 g hántolt mandula, kevés porcukor
A meggyet egy szüröben lecsepegtetjük.
A sütöt elömelegítjük 180 °C-ra alsó-felsö fütéssel.
Egy közepes méretü tepsit
kibélelünk sütöpapírral.
A lisztet elkeverjük a sütöporral, a tejfölt , a cukorral, a
tojással, v.cukorral és reszelt citromhéjjal csomómentes masszává kavarjuk, még
akár kézzel is, aztán hozzákeverjük a sütöporral elkevert lisztet, ezt is csomómentesre
keverjük, majd egyenletesen elterítjük a tepsinkben.
A meggyet elkeverjük az 1 evökanál liszttel, majd elosztjuk a tészta
tetején, megszórjuk a hántolt mandulával.
Általában ekkora már a sütönk is felmelegedett, így mehet sülni kb. 35
percig.
Porcukorral meghintve tálalom, esetleg tejszínhabbal
Nagyon finom csemege, váratlanul bejelentkezett vendégeknek is
elkészíthetö, kevesebb, mint egy óra alatt kész.
Ha valaki nem szereti a meggyet, készíthetö apróra vágott almával,
sárgabarackkal, körtével, szilvával, szóval mindenki kiválaszthatja kedvenc
gyümölcsét hozzá. A fenti képen fele szilvás, fele meggyes, az alsó képen körte és alma vegyesen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése