16 december, 2014

Csokis mandula halmocskák



Egy nagyon egyszerü és gyorsan elkészíthetö, akár Gyerekekkel is, igaz lehet kicsit maszatosak lesznek, de biztos tetszeni fog.

Hozzávalók: kb. 50 db halmocskához

                            30 dkg tejcsokoládé vagy fehér csokoládé
                            30 dkg hasáb mandula


1. A mandulát lassú fokozatok zsiradék nélkül egy lábasban megpirítom.
2. A csokit göz fölött egy edénykében felolvasztom, hozzákeverem a megpirított mandulát és hagyom pár percet állni, hogy a csoki kicsit szilárduljon.
  Kicsi halmocskákat formázok egy kis kanál segítségével alufóliára, vagy sütöpapírra (fontos, mert késöbb erröl sokkal könnyebben lejön, mintha csak tálcára raknám!!!) Most a fehéreket kicsi praliné formába töltöttem, és azt hiszem, hogy ez mennyiségre is és szépségre is jobb így, legközelebb a barnákat is így készítem.

Hagyom 1-2 órát, hogy jól megszilárduljon és kidíszítem egy kicsit mindig az ellenkezö csoki színnel öket. Kb. 3-4 dkg csokoládét egy fagyasztó zacsiban mikróban óvatosan megmelegítek, kicsike lyukat vágok a zsák csücskén és azzal dekorálom, megint csak hagyom, hogy megszilárduljon rajta
a díszítés.

Dobozba rakom rétegesen, a közökbe alufólia kerül.

Jó étvágyat kíván hozzá!

Nincsenek megjegyzések: